Rólunk

Magyarország jó hely. Szép településekkel, jó emberekkel. Erdőkkel, völgyekkel, hegyekkel. Folyókkal, tavakkal, forrásokkal. Kastélyokkal, templomokkal, romokkal.

Egy blog arról, hogy miért érdemes Magyarországon turistáskodni.

johelyek(kukac)gmail.com

Facebook oldal

Itt is megtaláltok:

Ha követni akarod

Kipróbált szállások

2013.04.26. | leopolderika | Szólj hozzá!

Címkék: KIPRÓBÁLT SZÁLLÁSOK

Bella vendégház, PalkonyaBella vendégház, Palkonya

A lista folyamatosan bővül! (Megyék és települések szerint.) Arról, hogy mi milyen szempontok alapján választunk szállást, itt írtunk.

BARANYA MEGYE:

Palkonya: Bella vendégház
Villánytól alig néhány kilométerre, a palkonyai pincesor szomszédságában nagy, teraszos apartmanház hatalmas kerttel, benne borospincével, medencével. Konyhával, szabatéri tűzhellyel. Családnak, társaságnak, gyerekeseknek - mindenki számára ideális. Ha az ember 2-3 napon keresztül ki se akar mozdulni, akkor is jól elszórakozhat. A közelben van egy kis bolt, éttermet Villányban lehet találni többet is. Biciklivel könnyen átjuthatunk Villányba, Villánykövesdre, Vókányba. Útközben szőlősök, halastó, gyönyörű pincesor. A háziak nem ott laknak.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE:

Pataky présház - kép: http://dzs-z.huTarcal: Pataky Présház
A Kopasz-hegy lábánál, a tarcali pincesoron található két, borospincére ráépített kis vendégház, egy telken, egymás fölött. A második ház után már a szőlő következik. A telek elég nagy, gyerekes családoknak is ideális, van hely rohangálni, játszani. Lehet kiabálni, esténként tüzet gyújtani, a háziak borát kortyolgatni, csillagokat bámulni. Semmi cicoma, de kellőképpen romantikus, a háziak nem ott laknak. Konyha van, a helyi piac és bolt gyalogosan 15 perc. Jó étterem kettő is van Tarcalon, de a közeli településeken mindenki találhat magának kedvére valót. Biciklit helyben is lehet bérelni, így könnyen eljuthatunk Tokaj-Hegyalja szinte összes településére.

3 fenyő vendégház, AlsóhámorLillafüred: 3 Fenyő Vendégház
Alsóhámoron egy kétszintes ház felső részét alakították át vendégszállássá. Három kis szoba, főzőfülke, közös, de nagyon tiszta fürdőszoba, külön wc. A háziak ott laknak. A ház mögött kert, ahonnan látni lehet a kisvasutat - a vonatbámulás mindenkinek örömöt okoz. Ahhoz nem elég izgalmas, hogy az ember ne mozduljon ki, de ha túrázni, sétálni, kirándulni szeretnénk, akkor ideális. A Hámori tó, a palotaszálló, a vízesés 15 percnyi sétával érhető el. A lillafüredi pisztrángos kb egy órányira van a vendégháztól. Az meg hab a tortán, hogy ha hazafele tartunk egy fárasztó kirándulásból, mindig csak lefele kell menni. Pici boltot Felsőhámoron találunk, éttermet Lillafüreden.

Napudvar vendégház, MádMád: Napudvar Vendégház
Kétségtelenül Mád egyik legizgalmasabb vendégháza, amely a házigazdák és barátaik gondos tervei alapján épült a település majdnem központjában. Egy olyan szállás, amelyben minden kőnek, színnek, formának története van. A szobák az ablakból látható nevezetességekről vannak elnevezve.A ház földszintjén egy nagy közösségi tér, amely egyben gyógynövényraktár is, hatalmas asztallal a közepén, ahol órákon keresztül lehet hallgatni Leskó Istvánék történeteit, meséit. Az udvaron ezerféle növény, kérésre szívesen körbevezetnek, de lehet barangolni is közöttük, tapogatni, szagolgatni, ismerkedni. Ha teára van szükségünk, azt kapunk, ha borra, akkor azt, ha jó tanácsra, akkor azzal látnak el. Kivételesen egy olyan hely, ahol reggelit is érdemes kérni, a házigazda különös gonddal készíti el azt, gyógyfüvekkel, fűszerszámokkal ízesíti. Tulajdonképpen az embernek kedve sincs elhagyni a birtokot, de ha mégis, Mádon van szuper étterem, rengeteg látnivaló, sok jó borospince. Amúgy meg ott az egész Tokaj-Hegyalja.

HEVES MEGYE:

Noszvaj: Nomád Hotel
Stílusos Vidéki Szálloda, közel és távolabbi vidéken sem találni ehhez hasonlót. Amikor az ember belép az ajtón, akkor is azt érzi, hogy hazaérkezett, ha fogalma sincs, hogy micsoda csoda várja őt. Az egyedi, utánozhatatlan stílus, a Bari és a Sanyi vendégszeretete, a Balogh család rendkívüli figyelmessége, az emlékezetes reggelik és vacsorák, amelyeket Klári néni főz naponta, mindig valóban friss hozzávalókból. A ház minden pontján látszik, hogy mekkora szeretettel találták ki. A szobák különböző stílusban vannak berendezve, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő, tökéletes pihenőhelyet. A ház körül hatalmas kert, fedett terasz, medence várja a vendégeket. Ha minden igaz, idéntől megvalósul a Balogh család legújabb álma is, és elsőként az országban glampingezni is lehet majd náluk.

VAS MEGYE:

Kóczián pihenőház, KőszegKőszeg: Kóczián pihenőház
Két kis ház, a vár mellett, az egykori kapásházak helyén. A háziak elképzelése szerint kialakítva, ízlésesen és igényesen berendezve. Kisebb, nagyobb és egészen nagy szobákkal, apartmanokkal. Mindenkinek ideális, ha Kőszegen keres valaki szállást, ne is nézelődjön tovább. Bővebben itt írtunk róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://johely.blog.hu/api/trackback/id/tr945238661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása