Rólunk

Magyarország jó hely. Szép településekkel, jó emberekkel. Erdőkkel, völgyekkel, hegyekkel. Folyókkal, tavakkal, forrásokkal. Kastélyokkal, templomokkal, romokkal.

Egy blog arról, hogy miért érdemes Magyarországon turistáskodni.

johelyek(kukac)gmail.com

Facebook oldal

Itt is megtaláltok:

Ha követni akarod

"emberségből nem ötösre, hanem hatosra vizsgáztatok"

2013.03.20. | krumplib | Szólj hozzá!

Címkék:

ho_segitseg.jpgBőnyi önkéntesek - kép: kisalfold.hu

A hókatasztrófa szívszorító híreit itthonról követtük, leginkább a Facebookon tudtunk hírekhez jutni. Megindító volt látni, hogy - a rendőrök, tűzoltók, mentősök mellett - a civil önkéntesek elkezdték megszervezni a bajbajutottak mentését.

A számtalan történetből álljon itt kettő, ezzel szeretnénk megemlékezni mindazokról, akik segítettek.

Venesz Klaudia írta a Kisalföldnek:

"Délutánra kis csapatot sikerült szerveznem, ismerősök és ismeretlenek segítettek. A rendőrök és tűzoltók megengedték, hogy az autópálya lehajtójánál parkoljak le, onnan osszuk az ételt és italt a bajba jutottaknak. Négy órára már mindenkit elláttunk. Hazaindultunk kicsit felmelegedni, feltölteni a készleteket. A közösségi oldalakon továbbra is tartottuk a kapcsolatot, egyeztettünk, ki mit hozzon, majd este 9 órakor már sokkal nagyobb csoporttal sikerült visszatérnünk. Szívmelengető érzés volt látni, ahogy ellepték a környéket azok, akik ha csak egy meleg takaróval is, de ott voltak. (...)"

Lajtár Imre így köszönte meg a segítséget egy olvasói levélben:

Kedves Pusztavámiak! A gondviselés Hozzátok irányított. Emberi butaságból el kellett indulnom, de a természet ereje Nálatok horgonyzott le. Az első éjszakát az autómban töltöttem, de a következő három napon a Ti vendégszereteteket élveztem. Elmondhatom és el is mondom mindenkinek, hogy emberségből nem ötösre, hanem hatosra vizsgáztatok! Vallástól és pártállástól függetlenül egy emberként segítettetek a bajbajutottakon!Külön köszönet illeti Polgármester urat a fáradthatatlan szervezésért, Feleségét – remek kávét és reggelit készített - Igazgató urat, - bár a kacsát „sajnos” nem tudtam meg kóstolni.Köszönöm továbbá név nélkül idősnek, fiatalnak azt a segítőkészséget,kedvességet, amit kaptam az ott töltött idő alatt. Tudom, hogy nincsenek véletlenek, meg kellett, hogy ismerjelek Benneteket ! Nem ilyen körülmények között képzeltem volna el. De biztos vagyok benne, hogy bármikor így cselekednétek. Mindegy, hogy a fizetett médiában mit mutatnak, mit mondanak, Ti Emberek nyertétek meg a csatát a hóviharral szemben! Emberségből jeles!Még egyszer köszönök mindent magam és a Családom nevében.

Szeretettel: Lajtár Imre, a gyógyszeres pali. Isten áldjon meg Benneteket!”

A bejegyzés trackback címe:

https://johely.blog.hu/api/trackback/id/tr435152787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása