Rólunk

Magyarország jó hely. Szép településekkel, jó emberekkel. Erdőkkel, völgyekkel, hegyekkel. Folyókkal, tavakkal, forrásokkal. Kastélyokkal, templomokkal, romokkal.

Egy blog arról, hogy miért érdemes Magyarországon turistáskodni.

johelyek(kukac)gmail.com

Facebook oldal

Itt is megtaláltok:

Ha követni akarod

Szalámi, kolbász, cukormentes, süti, Király!

2013.03.22. | leopolderika | Szólj hozzá!

Címkék: gasztro étterem Szombathely

paleo_csoki.jpgPaleo csokitorta

Két helyet már csak azért is meg kell említenünk Szombathelyen, mert ilyet még sehol nem láttunk. És azért is, mert hasonlókra lenne szükség mindenhol, mert lekvárból, mézből már sok van, a sajtok is felfele törekednek. De az alternatív kolbászok, szalámik ritkaságszámba mennek, paleo cukrászdából pedig ilyen igényes nincs is.

szomb_kolbaszkiraly.jpgA szombathelyi Kolbászkirály

Imádom az olyan kis boltokat, amelyek roskadoznak a rengeteg árutól, ahol igazi kínálat van, ahol komolyan veszik a kínálatot, nem csak magyaráznak róla. Még hosszasan sorolhatnám, de helyette inkább elmondom, hogy Szombathelyen van egy kis bolt, amelyik pont ilyen. A Kolbász Király a Király utcában van, onnan lehet felismerni, hogy az ajtaja többnyire nyitva van, és bent elképesztő mennyiségű hús lóg. Szalámik, kolbászok, sonkák, és mindenféle egyéb gyönyörűségek. Ráadásul ott egy kedves eladó, aki tudja, hogy mit árul, bármiről kérdeztük, mindenről tudott valamit mondani. Így derült ki, hogy a pulykaszalámiban disznóhús egyáltalán nincs, hogy van olyan termék, amibe tartósítószert nem tettek, a vásárlók kedvence mindig más, de a házi májpástétomot imádni szokták. Turistaszezonban a külföldiek is előszeretettel látogatják a boltot, karácsony előtt például egyenesen elárasztották. Mi csak azt tudjuk mondani: sok-sok ilyen boltocskát az egész országban, mindenhová. De legalább hasonló termékeket a menő hentesboltokba.

szombathely_paleo.jpgPaleo cukrászda a Király és a Mártírok utca sarkán

A másik meglepő, de mindenképpen figyelemfelkeltő hely a helyi paleo cukrászda volt, szintén a Király utcában. Nem egy pici boltba szorították be a xilitet, a mandulalisztet és egy-két pogácsát, hanem egy elegáns épületben, egy nagy helyiséget alakítottak ki, hogy azok is végre jól érezhessék magukat, akik ilyen-olyan okok miatt ezt ez életmódot választották. A cukrászdában vannak asztalok, ahol ráérősen lehet kávézni, beszélgetni, van pult, ahol sebtiben be lehet kapni az ebédet. Rengeteg féle süteményt, 6-7 féle tortát, különböző sós pogácsákat, pizzákat kínálnak. Minden helyben készül, és minden finom, ízes. A tulajdonosok valóban komolyan veszik a paleot, felemás megoldásokat nem kínálnak. Aki ide betér, a kávéja mellé csak a paleo étrenddel kompatibilis tejet és édesítőt kap, illetve a pultban sincsenek paleo-idegen ételek, sütemények. Az árak abszolút barátiak, egy tortaszelet 450 Ft körül van. Ha valami megtetszik, az eladót ki lehet faggatni az alapanyagokról, néhányat pedig be is lehet szerezni, mondanom sem kell, nagyon korrekt összegért cserébe. Annyira jó, hogy ilyenekkel is színesedik a paletta!

paleo_pizza.jpgPaleo pizzaszelet

A bejegyzés trackback címe:

https://johely.blog.hu/api/trackback/id/tr45158008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása