Rólunk

Magyarország jó hely. Szép településekkel, jó emberekkel. Erdőkkel, völgyekkel, hegyekkel. Folyókkal, tavakkal, forrásokkal. Kastélyokkal, templomokkal, romokkal.

Egy blog arról, hogy miért érdemes Magyarországon turistáskodni.

johelyek(kukac)gmail.com

Facebook oldal

Itt is megtaláltok:

Ha követni akarod

Egy kis szín, forma és máris boldogok vagyunk

2013.02.06. | leopolderika | Szólj hozzá!

Címkék: Miskolc

miskolc_10.jpg

Sokan lájkolták, még többen látták azt a facebookon terjedő fotót, amin egy színes lépcsősor vezet a magasba. Nos, Miskolcon színes lépcsősort ugyan nem találtunk, de több helyen is felfedeztük az igényesség és figyelmesség apró jeleit, amelyektől mi  nagyon boldogok lettünk. Egy kis szín, forma, és mi máris azt érezzük, jó helyre érkeztünk. Bejegyzés és fotók az apró részletek fontosságáról.

A fenti ház a színház előtt van, mint látszik, építészetileg nem egy nagy bravúr, de mindent kárpótolnak a színes erkélyek. A fa spalettás színészházzal körbefogják az amúgy nagyon jó hangulatú kis teret. Szerintem ezt helyiként sem lehet megunni, a turistáknak meg úgy kell az ilyen, mint a falat kenyér.

miskolc_8.jpg

A Szinva-terasznál, a patakba folyó csatornákat díszítik ilyen fedők, mindegyiken más állat van. Egyszerűen imádtam.

miskolc_megallo3.jpg


A villamosmegállók meg külön kedvencekké váltak. Jó példája annak, hogy igazán minimális ötlettel hogyan lehet feldobni még egy olyan helyet is, amelynek díszítésére nem nagyon szoktak figyelni. A külvárosi megállókról van szó, a belvárosban nem takarták el a kilátást - újabb jó pont. Persze, mire észbe kaptam, hogy fotózni is kellene, addig a legkreatívabbakról már lekéstem. De nagyon jó volt villamosozás közben találgatni, hogy milyen dísz következik. Máshol meg téglákkal játszadoztak. Jól tették!

miskolc_megallo2.jpg

miskolc_megallo1.jpg

Miskolcról bővebben: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://johely.blog.hu/api/trackback/id/tr225065268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása